Delftse Beach Competitie

De Delftse Beach Competitie is een laddercompetitie opgezet door de drie volleybalverenigingen in Delft: Shot, Delta en Kratos. In deze competitie speel je in duo’s zes weken lang tegen andere duo’s van jouw niveau. Dit jaar (2020) zullen de mannen op donderdagavond spelen en de vrouwen op vrijdagavond. Deze indeling wisselt per jaar.

De deelnemers van de competitie zullen worden ingedeeld in poules van vijf teams. Elke week speel je een competitieavond waarop je de hele poule uitspeelt, dus je speelt vier sets per avond. Op deze manier is het direct duidelijk welke positie in de poule behaald is.

Elke competitieronde promoveren en degraderen uit elke poule respectievelijk de twee hoogste en laagste teams. De volgende competitieronde zal gespeeld worden met een nieuwe poule-indeling. Per week zijn er ook nog rankingpunten te verdienen die uiteindelijk mee zullen tellen voor een ranglijst aan het eind van het seizoen. De poules zullen wisselend bij Kratos, Delta of X worden gespeeld, om iedereen de mogelijkheid te geven bij zijn of haar eigen vereniging te spelen.

De competitie vind plaats op de volgende data:
-14/15 mei
-28/29 mei
-4/5 juni
-11/12 juni
-18/19 juni
-25/26 juni

Een uitgebreidere uitleg van het competitiemodel en de puntenverdeling kan gevonden worden op de site van de Delftse Beach Competitie.