Delftse Beach Competitie

Let op: Door alle onzekerheden rondom het coronavirus weten we niet zeker of alle beachactivteiten zoals de buitentrainingen en DBC door kunnen gaan zoals gepland. We gaan de inschrijvingen zoals gepland openen op 20 maart. Dit doen we echter onder voorbehoud. Het zou kunnen dat het niet door gaat of in een andere form. Daarom zullen we het geld pas laten betalen als we zeker zijn dat het doorgaat.


De Delftse Beach Competitie is een laddercompetitie opgezet door de drie volleybalverenigingen in Delft: Shot, Delta en Kratos. In deze competitie speel je in duo’s zes weken lang tegen andere duo’s van jouw niveau. Dit jaar (2020) zullen de mannen op donderdagavond spelen en de vrouwen op vrijdagavond. Deze indeling wisselt per jaar.

De deelnemers van de competitie zullen worden ingedeeld in poules van vijf teams. Elke week speel je een competitieavond waarop je de hele poule uitspeelt, dus je speelt vier sets per avond. Op deze manier is het direct duidelijk welke positie in de poule behaald is.

Elke competitieronde promoveren en degraderen uit elke poule respectievelijk de twee hoogste en laagste teams. De volgende competitieronde zal gespeeld worden met een nieuwe poule-indeling. Per week zijn er ook nog rankingpunten te verdienen die uiteindelijk mee zullen tellen voor een ranglijst aan het eind van het seizoen. De poules zullen wisselend bij Kratos, Delta of X worden gespeeld, om iedereen de mogelijkheid te geven bij zijn of haar eigen vereniging te spelen.

De competitie vind plaats op de volgende data:
-14/15 mei
-28/29 mei
-4/5 juni
-11/12 juni
-18/19 juni
-25/26 juni

Voor een uitgebreidere uitleg van het competitiemodel en de puntenverdeling klik op de knop hieronder