Competitie


Delftse Beach Competitie

De Delftse Beach Competitie is een laddercompetitie opgezet door drie (beach)volleybalverenigingen in Delft: Shot, Delta en Kratos. In deze competitie speel je in duo’s zes weken lang tegen andere duo’s van jouw niveau. Dit jaar (2021) kon door het coronavirus de competitie helaas niet doorgaan.

De deelnemers van de competitie zullen worden ingedeeld in poules van vijf teams. Elke week speel je een competitieavond waarop je de hele poule uitspeelt, dus je speelt vier sets per avond. Op deze manier is het direct duidelijk welke positie in de poule behaald is.

Elke competitieronde promoveren en degraderen uit elke poule respectievelijk de twee hoogste en laagste teams. De volgende competitieronde zal gespeeld worden met een nieuwe poule-indeling. Per week zijn er ook nog rankingpunten te verdienen die uiteindelijk mee zullen tellen voor een ranglijst aan het eind van het seizoen. De poules zullen wisselend bij Kratos, Delta of X worden gespeeld, om iedereen de mogelijkheid te geven bij zijn of haar eigen vereniging te spelen.

Voor een uitgebreidere uitleg van het competitiemodel en de puntenverdeling klik op de knop hieronder

2021 Alternatieve interne competitie – Lubach League

In 2021 is er door de Zandwacht eenmalig een alternatieve competitie opgezet in plaats van de DBC. Dat was de Lubach League, een interne competitie met alleen Shotters. Deze competitie is inmiddels afgelopen.